En rosa himmel och luftens bittra kyla gör sig påmind när de sista av solens varma strålar har lämnat oss ännu en gång. Aprilkvällen sprider sig. Ljuset och hoppet tänds, tron om att ännu en sommar skall komma stärks och vi kliver ut ur den kalla mörka vinterns järngrepp. Valborgsmässoafton nalkas - dagen då vi eldar de största av eldar, en dag då vi leker sommarkväll och grillar med alldeles för lite kläder på oss och samt den kväll då det är procentuellt flest tonåringar som blir av med sin onykterhetsoskuld. 
Imorgon är en kväll då många kommer att lära sig vad toleransnivå betyder, hur det känns att spy när hela världen snurrar och att ordet bakfylla inte är ett skämtsamt påhitt. Men visst är det så att detta känns hemskt ibland, ja, men något ska väl även lära den nyfikna. Klandra ej den som vill testa, den kommer med det även att lära. Oavsett om det gäller djärv matlagning, första fyllan eller att avfyra en raket ur sina bakre regioner. Alla kommer de att lära vad som var klokt att göra. 

Själv inviger jag min första lediga Valborgs imorgon, vem säger att jag kommer vara bättre? Ingen. Lämnar varken garantier eller lovord på detta heller. Men en saftig stek och trevligt sällskap är det som jag längtar efter. En ledig stund och en längre helg att få vila upp sig på. Små saker som man glömmer att uppskatta.
 
Hoppas alla får en trevlig kväll. 
Njut av sällskap, vänner och en god middag. Värm er vid en brasa och se fyrverkerier. 
Håll ut sommaren är snart här!