Ett brett spektra på ett vanligt ord. Det kan handla om allt som man på nått sätt kan skapa ett band med, minnen och tycken framförallt. Det kan handla om hus, djur och människor. De finaste relationerna är nog ändå de kärleksrelaterade, även de viktigaste. I detta avseende kan det handla om kärleken till ett husdjur, barn eller vän. Kärestan är också en stark relation - där det inte finns någon skillnad på om det är en heterosexuell eller homosexuell relation. Varför dela in dem?  Är inte kärlek alltid kärlek och en relation en relation?  Varför är vårat samhälle fixerat vid kategorisering?

En relation går i regel igenom en del stadier. Alla i olika takter och i olika intensiva perioder. Varför kan inte alla få leva sina liv så som de vill utan att människor ska lägga sig i andras relationer eller attraktioner? 

Om man tänker på våran obetydliga närvaro i evigheten. Universums storhet visar att fler männsikor bör skaffa sig lite perspektiv i livet. Har det så stor betydelse om ett homosexuellt par håller hand eller kysser varandra så stor betydelse? 
En livstid för oss är som en "sekund" i Universums existens - så vad gör det att nån vill vara sig själv och älska den de älskar?  En sekund i en livstid är inget skulle de flesta säga, men varför lägger folk sig i andra människors "universumsekunder" då? 

Det är onaturligt säger vissa. Då är min fråga; varför ska det vara naturligt att bry sig om hur andra lever sina liv? 
Tänk att vi bor på lilla jorden som ligger i en galax som heter Vintergatan. Att vi är den största, bästa och vackraste arten är många insnöade på. Men vad finns bland alla onädligt många galaxer som finns utöver Vintergatan, som får vår galax att se ut som ett sandkorn på Universums strand. 

Vad har det då för betydelse att folk lever sin liv som de vill när vi har en knapp sekund att ta vara på och leva. Varför kan inte människor bara sköta sitt och försöka göra sitt liv till något värdefullt? Självklart främjar jag att man ska ställa upp för varandra men är energin värd att lägga på irritation mot männsikor som ej gjort nått fel. De som bara är sig själva och förtjänar att älskas som vem som helst på vilket sätt som helst. 

I helgen har Skellefteå sin vinter Pride och jag hoppas många  är där och står för att det är okej att vara den man är!

Så ta hand om varandra oavsett relation, ta hand om er själva och framför allt ta hand om eran sekund i vårt mäktiga Universum!